maandag 27 oktober 2014

FOOD: NY burgers in Brussel bij Manhattn's


Premium Burger restaurants zijn hot, al begint dat gezegde stilaan op een understatement te lijken. We werden al verwend met Ellis Gourmet Burger, De Burgerij, Burger Folie, Huis der Burgers en Burgers and Booze. Sinds vorige week maakt ook het Brusselse Manhattn's deel uit van de club. Dat is plezant, want deze burger joint weet toch nog een verschil te maken. Om te beginnen door een fikse dosis New York naar Brussel te importeren.

 
Maar er is meer. Zo vind je op de kaart niet alleen de verplichte burger met rundvlees van vee dat met gras werd gevoed en dat heerlijk heeft gerijpt (het vlees, niet het vee) in een stuk of 6 combi's. Kip, vis en een veggie-exemplaar werden ook voorzien en werden niet eens in het verdomhoekje van de kaart geduwd.

De bun - het broodje - komt uit het New Yorkse Little Italy, waar ze extra vierge olijfolie gebruiken in hun beslag. Dat geeft het een dunne, zacht krokante buitenzijde en een geweldige en luchtige textuur binnenin. Zo eentje kwam ik nog niet tegen. Ook voor de frietjes hadden Jerôme en zijn partners in crime aandacht: handgesneden, gemaakt van Belgische aardappelen en geserveerd met een vleugje zout én peper.


En dan heb ik het nog niet eens gehad over de home made Soho sauce! Vraag er achter als je er gaat smullen.


Het stopt nog niet. Daar een lichaam niet echt blij wordt van frieten en burgers alleen en wel van meer dan regelmatig een fikse portie groenten, serveert Manhattn ook leuke salades. Méér dan enkel een coleslaw, that is

En cocktails - New York style, of wat had je gedacht - want dat maakt nu eenmaal nu en dan wel eens blij.


 
Avenue Louise 164
1050 Brussel
02 649 85 95 

 Alle dagen open
12u - 14u30
19u - 22u30
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...