dinsdag 27 mei 2014

Snelle, stylish pasta met tomaat en kabeljauw

Wanneer ik fijn Italiaanse food wil, dan ga ik voor een spaghetti alle vongole. Goed klaargemaakt krijg je een bord dat eenvoudig lijkt, mààr werkelijk barst van de subtiele, fantastische smaken van zacht gegaard knoflook, pittige bladpeterselie, ziltige schelpen, een herinnering aan witte wijn en nu en dan een friszuur stukje tomaat.

Feest, zomer, happy happy joy joy 

Aangezien je zoiets klaarmaakt met echt een minimum aan ingrediënten, komt het er wel op aan om te gaan voor de beste ingrediënten in town. Verder, moeilijk is het niet echt en dit gerecht staat echt in no time op tafel.



Venusschelpen volgen een beetje het mosselseizoen en zijn dus nu zeker niet op hun best. Mijn Plan B werd kabeljauwhaasje: zacht visvlees, lichte ziltigheid en ook nog uit de zee. Misschien niet zo fancy chic, maar wel nog altijd erg lekker.

Voor een heerlijke crunch voegde ik ook nog een handvol rucola en gehakte noten toe: it adds a little twist. Plus, het is allemaal goed voor je!


NODIG
voor 2 personen
200 gram spelt- of volkorenpasta
enkele eetlepels visbouillon (in poeder)
3 kleine tomaten, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
Een glas droge witte wijn
  Een handvol noten, fijngehakt (pijnboompitten zijn klassiek, maar probeer ook eens andere noten uit)
Een flink bosje bladpeterselie, grof gehakt
2 kabeljauwfilets

Een handvol rucola (eventueel)


DOEN
 Breng een grote kookpot met water en visbouillon aan de kook. Kook hierin de pasta al dente, volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een pan. Stoof de tomatenblokjes aan, samen met de knoflook. Laat even sudderen. 

Blus met de witte wijn en voeg eventueel wat visbouillon (en water toe). Leg de visfilets bij in de pan. Kruid met peper en zout en laat het geheel verder sudderen.

Strooi de noten en de bladpeterselie over het tomatenmengsel, wanneer de vis gaar is.

Doe de pasta samen met de saus in een brede schotel. Werk eventueel af met een handje rucola.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...