vrijdag 14 maart 2014

Easy & Delicious: Couscous met Chorizo, Prinsessenboontjes, Wortel en Harissa

Voor degene die niet graag lang in de potten roeren of voor de dagen dat het kokerellen snel mag gaan, want deze couscous is gemakkelijk, gezond (laat desnoods de chorizo weg) en klaar in ongeveer 20 minuten!


NODIG
voor 4 personen 
 
Een theekop vol couscous
Runder-, kippen- of groentebouillon
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 stengel selder, gesnipperd
een halve krul (niet-gedroogde) chorizo, in stukjes
2 handenvol prinsessenboontjes
2 wortels, in schijfjes 
1 gele paprika
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
1 handvol verse koriander, fijngehakt
een drolletje - excuse me - harissa

Photo by Stib.
DOEN

Doe de couscous in een grote kom en giet er de kokende bouillon bij zodat de couscous net een beetje onder staat. Laat garen. Ga er met een vork doorheen. Als de couscous nog te beetgaar is, dan doe je er nog een beetje vocht bij. 

Verhit ondertussen in een grote pan een scheutje olijfolie. Let op het achtervoegsel "je", want we zullen nog heel wat smaakvol vet halen uit de chorizo. Fruit hierin de ui, knoflook en selder. Voeg de blokjes chorizo toe. Laat het vet "smelten". Roer af en toe. 

Voeg na enkele minuten - wanneer je ziet dat de chorizo meer begint te bakken - de wortelen en prinsessenboontjes toe. Laat even mee bakken, maar blijf af en toe roeren. 

Desnoods kun je het gaarproces stimuleren door een scheutje bouillon (van de couscous), wijn (naar keuze) of water toe te voegen. 

Doe er de paprika bij en laat het geheel verder sudderen, totdat wortelen, boontjes en paprika knapperig beetgaar zijn. Kruid af met de harissa. Voeg eventueel peper en zout toe en strooi de groene kruiden erover. 

Meng alles met de couscous in de grote kom en serveer.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...