dinsdag 25 september 2012

Nice & Easy London

Luilekkeren in London, het kan. Dat "lekker" ligt misschien voor de hand, bij dat "lui" trek je misschien je wenkbrauwen vragend op. Lui in een hectische, drukke, altijd hollende stad als London? Yes, my dear. 


Met de fiets
Tokyobike
87 Tabernacle Street
EC2A 4BA LONDON

Look mum no hands!
49 Old Street
EC1V 9HX LONDON

Neem de fiets en peddel rond. Je raakt overal sneller, de automobilisten hier kennen het fenomeen (in tegenstelling tot op vele plaatsen in ons land), je kan kiezen uit heerlijke, hippe tweewielers en het is ontspannend. Londenaars hebben het al begrepen en je kan spreken van een ware bike community. Wij moeten het hier nog leren, maar Tokyobike - een van de mooie Londonse fietsshops - wil ons daarbij helpen en opent binnenkort een pop-upshop in onze hoofdstad om de Belg toch wat meer aan de fiets te krijgen. Naar Look Mum no Hands! krijg je gegarandeerd je vriendin mee - ik spreek als getuige - omdat ze er ontzettend lekkere, eerlijke lunches, thee, koffie en andere drankjes serveren. Zelfs het oer-Belgische merk Achielle - ik rij zelf met een Julie, olijfgroen én met mandje - vind je op Old Street. 



Alexandra Park
Alexandra Palace Way
N22 7 AY LONDON (Muswell Hill)

En fiets dan bijvoorbeeld het glooiende London door richting het rustigere, Edwardiaanse Muswell Hill. Want hier vind je in het Alexandra Park het beste uitzicht van de stad, op de stad. Prachtig met een oranjegele ondergaande zon. Gelukkig hebben de Britten overal leuke pubs waar je een hapje kan eten en een lekker wijntje (of pint) kan drinken. Je ziet de Millenium Dome aka the O2 arena, de Mittal Orbit, de gebouwen van The City... Het is hier heerlijk joggen en wandelen. Voor de journalisten onder ons staat in Alexandra Park trouwens een stukje geschiedenis, met de BBC-tower, de zendmast van waaruit de BBC voor het eerst uitzond!



Maid of Muswell
121 Alexandra Park Road
LONDON (Muswell Hill) 

De bekende Engelse pubs zijn niet meer (toch niet allemaal) synoniem voor plaatsen van bierzuipende - euhm, ja - bierbuiken. Vele hebben begrepen wat mensen willen en vooral niet willen, en zijn geëvolueerd naar gastro-pubs met een gezellige drukte. Je kan hier gewoon een glaasje drinken (met vaak de keuze uit een fijne selectie wijnen en dranken) of meteen ook lekker, verrassend en niet duur eten. Ideaal voor een rustige avond in de buurt van je slaapplek: duik de lokale pub in!



South Bank, Thames
LONDON

Een van mijn favorieten in London is een slenterende wandeling langs de Thames, en dan het liefst op de South Bank, de zuidelijke oever. Ik ontdekte hem voor het eerst tijdens een van mijn skateboardtrips als 16-jarige. Er is echter meer dan street style. South Bank bruist, inspireert, intrigeert en is het ideale kader voor lekker luieren in de zon, een fijne vlucht richting kunst (Tate Modern, Hayward Gallery), een glas langs het water in een van de vele pubs die je tegenkomt of gewoon een lange, lange wandeling in de wind. Ook op de North Bank kom je met zekerheid leuke pauzeplaatsen tegen, zoals hier eentje in de "schaduw" van de Millenium Bridge. Maar die noordkant is - met The City - in de rug iets minder aantrekkelijk. 


Crocodile Cafe & Antiques Shop
120 Muswell Hill Broadway
N10 3RU LONDON (Muswell Hill)

Er is weinig antiek te vinden bij Crocodile, maar dat maakt de plaats er niet minder interessant op. Hier kom je om je even te verwennen met een frisse juice, net geperst, of een lekker kopje thee. Je kan ook een hapje eten: van een typisch English Breakfast  tot healthy salades. De atmosfeer is erg gemoedelijk, familiaal en at ease.  De tafeltjes staan geschikt in het smalle padje naast de winkel, onder de wingerd, en onder een overkapping. Een smal vijvertje doet de rest. Heerlijk, low profile, kleurrijk, en net daarom onmisbaar in je London Nice & Easy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...